Вашите зимни дрехи

Броени дни след като на Шри Ланка фабрики за производство на много свръх сътрудничество на Бионсе бяха обвинени в използване на работниците, друга улица дрехи гигант е в центъра на труда буря.

Изследвания от заплата алианс Азия Етаж обвинява шведски търговец H & M на рутинно използване на работниците в цяла Индия и Камбоджа. Докладът обобщава интервюта с 251 работници в H & M фабрики доставчика, и твърди, че многобройните нарушения на най-добрите международни практики в трудови стандарти. Изследването се прави за неудобно четене, и рисува мрачна картина на живота за азиатския и предимно женска работна сила, която съединява си с намалена цена облекло.

Ако си дреха работник в завод доставчика на H & M в Камбоджа и Индия, забременяване, може и да ви накара да загубите работата си. В доклада се твърди, че служители от 11 от 12 фабрики в Камбоджа съобщават свидетели или изпитват прекратяване на трудовото правоотношение по време на бременност. Всички 50 работници изследваните от индийските фабрики доставчика също казал на следователите, че жените са били рутинно уволнен от работата си по време на бременност. В същото време, сексуален тормоз на работното място е често срещано явление в самостоятелно Камбоджа, работници от девет от 12 фабрики съобщават, това изпитват в работните си места.

Структурните фактори, които правят почти невъзможно за хората да избягат ниското им заплащане и условия на несигурност. Почти всички фабрики в столицата на Камбоджа Пном Пен заети хора на краткосрочни договори на един до три месеца, което означава, че всеки, който излезе от линия (например, като попита за болни дни, отказва извънреден труд или, не дай Боже, са дори по- малко е късно за един работен ден) не може да подновява договора си.

Тези, които се опитват да collectize и образуват съюзи да се пазарят за по-добро заплащане и условия ще имат техните усилия възпрепятствани от собствениците на фабрики, работещи с полицията, често при възможно най-бруталните начини. В същото време, бедни заплати (камбоджански служители фабричните получават около $ 140 долара / месец) ги държат заключени в задънени работни места, които не могат да получат уменията и обучението те се нуждаят, за по-високо платена и по-сигурна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *