Естествените влакна в дрехите

Естествените материи като вълна и гъши пух са отлични изолатори. Мериносова вълна пуловери и ризи предлагат мека, надежден топлина и държат на изолационни дори когато са мокри. За много студени и сухи условия, гъши пух е най-добре. Той предлага ненадминато съотношение топлина към тегло и е силно свиваем. Основният недостатък на Даун е, че тя трябва да се съхранява на сухо, за да запази своята изолационна способност. А новите иновации-водоустойчиви надолу-обещания да променят това.

Classic руно като Polartec® 100, 200 или Thermal Pro полиестер и други синтетични материали, като например Thinsulate® осигури топлина за различни условия. Те са леки, дишащи и изолира дори когато са мокри. Те също така да изсъхне по-бързо и имат по-висок коефициент на топлина към тегло, отколкото дори и вълна. Основните недостатъци Classic руно са вятър пропускливост и насипни (това е по-малко свиваема от други тъкани).

Подобно на термо бельо, руно върхове са на разположение в 3 тежести:

Лек за аеробна дейност или мек климат.
Midweight за умерена активност или климатични условия.
Експедиция-тегло за ниска активност или студен климат.
Примери: За високо-енергийни дейности като ски бягане, колоездене или тичане, избират лек руно (Polartec 100 или мощност Dry), за да се избегне прегряване. За студени условия, опитайте по-дебел руно като Polartec 200 или 300.

Вятър руно като Polartec WindPro® полиестер или Гор Windstopper® добавя високо ниво на устойчивост на вятър да руно. Как? Той използва скрит мембрана, която не засяга дишане.

Магазин за избор на руно мъжки или женски руно дрехи REI му.

Вашият Shell Layer: Времето защита
Патагония дъжд черупка
черупка или външния слой ви предпазва от вятър, дъжд или сняг. Снаряди варират от скъпи планински якета до прости ветроупорен якета. Най позволи поне някои пот да избяга; почти всички са третирани с траен водоотблъскваща (DWR) завършек, за да води топчета и слизат на плата.

Външна обвивка е важна част в лошо време, защото ако вятъра и водата се оставя да проникне до вътрешните слоеве, започнете да се чувствате студ. Освен това, без подходяща вентилация, изпотяване може да не се изпари, а вместо това се кондензира от вътрешната страна на черупката си.

Fit е ново обсъждане. Вашият черупка слой трябва да е достатъчно просторен лесно да се поберат над другите слоеве и да не пречи.

Черупки могат да бъдат същинските в следните категории:

Водоустойчиви / дишащи черупки: Най-функционални (и скъпи) избор, това са най-добрите за мокри, хладно и алпийски дейности. Снаряди с помощта на ламинирани мембрани като Gore-Tex и събитие предлагат върхова производителност; тези, използващи тъкани покрития са по-икономична алтернатива. Черупките са категоризирани от РИО или като облекло за дъжд, който подчертава, ниско тегло и packability, или алпинизъм износване, което е по-устойчив на износване и има допълнителни функции.

Водоустойчиви / дишащи черупки: Това са най-добрите за светлина валежи и високи нива на активност. По-малко скъпо, отколкото водоустойчиви / дишащи черупки, те са обикновено изработени от плътно тъкани (като мини-Ripstop найлон) за блокиране на вятър и лек дъжд.

Меки черупки: Те подчертават дишане. Повечето функция разтегливи тъкани или тъкани панели за допълнителен комфорт по време на аеробни занимания. Много предлагаме черупка, така и изолационни свойства, така че те на практика се съчетаят 2 слоя в 1. Меки черупки включват студенокръвни и лека-метеорологични опции.

Водоустойчиви / не-дишащи черупки: Тези икономични черупки са идеални за дъждовни дни с лека активност (например, риболов, спорт гледане). Те обикновено са направени от здрав, полиуретан покритие найлон, който е водо- и предпазващ от вятър.
Изолирани черупки: Някои външни обвивки имат слой изолация построена в-като руно-, което ги прави удобни за студени, влажни условия, но не и като универсален за наслояване в колебливи температури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *